'Falende zorgtop moet salaris inleveren'

'Falende zorgtop moet salaris inleveren'

Bestuurders van slechte verpleeghuizen die meer verdienen dan de minister-president zouden vrijwillig hun salaris moeten verlagen. Regeringspartijen VVD en PvdA zeggen dat dinsdag.

Zij reageren hiermee op berichtgeving van de Volkskrant, waaruit blijkt dat directeuren van slechte verpleeghuizen vaker meer dan de balkenendenorm verdienen dan directeuren van doorsnee-verpleeghuizen.

'Je zit daar niet om jezelf te verrijken'

'Je bent aangesteld om te zorgen voor kwetsbare mensen, je zit daar niet om jezelf te verrijken. Als je zoveel geld opstrijkt en zo weinig presteert dan moet je jezelf schamen', vindt VVD-Kamerlid Sjoerd Potters. Voor Marith Volp (PvdA) toont dit aan dat 'hoge beloningen aan de top echt niet leiden tot betere zorg, integendeel zou je zeggen.'

Grote bedenkingen

Eerder deze maand concludeerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat een behoorlijk aantal verpleeghuizen de zorg voor ouderen niet goed aankan. Er zijn onder meer zorgen over de veiligheid. Over elf van de 150 onderzochte instellingen zijn de bedenkingen zeer groot.

Bron: ANP / Volkskrant

Ook interessant