background branding

FBI bekijkt hacken datingsite voor vreemdgaan

map_informatie_slot_geheim800.jpg

De FBI heeft zich aangesloten bij het onderzoek naar het hacken van datingsite AshleyMadison.com. Vorige maand wisten hackers gegevens te achterhalen van mensen die een account bij de website hebben en dinsdag publiceerden ze die informatie. Detail: Ashley Madison richt zich op vreemdgaan. 'Het leven is kort. Ga vreemd', luidt de slogan.

Na de hack werd al een onderzoek gestart. De eigenaar van de website, Avid Line Media, bevestigde dinsdag nadat de gegevens waren verspreid dat de FBI de zaak nu ook onderzoekt. Ook de politie in Canada is betrokken. Avid Line Media is in de Canadese stad Toronto gevestigd.

Mailadressen

Het hackerscollectief dat zichzelf Impact Team noemt, publiceerde de gegevens op een moeilijk toegankelijk gedeelte van het internet. Maar na enkele uren waren mailadressen van gebruikers uit Noord-Amerika en Europa al verspreid via publieke websites. Volgens een expert van Microsoft gaat het om meer dan een miljoen unieke emailadressen die de hackers hebben vrijgegeven. Ze publiceerden ook creditcardgegevens en informatie over het betaalverkeer.

Verklaring

Impact Team, dat eerder had geëist dat Avid Line Media de datingsite offline zou halen, publiceerde ook een verklaring. 'We hebben eerder al uitgelegd hoe dom de leden van Avid Line Media zijn en dat er sprake is van fraude en oplichting. Nu kan iedereen al hun gegevens zien.'

Ashley Madison is in verschillende talen beschikbaar. Ruim 37 miljoen mensen in 46 landen hebben een lidmaatschap. Ook in Nederland is de site actief.

Bron: ANP