Financiële situatie pensioenfondsen verslechtert met de dag

Financiële situatie pensioenfondsen verslechtert met de dag

Terwijl vakbondsonderhandelaars achterover leunen bij de pensioenonderhandelingen verslechtert de financiële situatie van grote pensioenfondsen met de dag. Bij de fondsen voor de gezondheidszorg en de metaalsector dreigen nog altijd kortingen, zo blijkt uit berekeningen van De Telegraaf.

De afgelopen weken is de druk op de onderhandelingen in de polder voor een snel pensioenakkoord helemaal weggevallen, omdat gedacht werd dat de kortingen er toch niet zouden komen. Ten onrechte, blijkt nu.

Slecht vooruitzicht voor PME en PMT

De dekkingsgraden van Zorg & Welzijn (PFZW) en de metaalfondsen PME en PMT zijn per september ver onder de risicogrens van 104,3 procent gebleven. Vooral voor die twee fondsen ziet het er slecht uit. Als de financiële resultaten niet voor het eind van komend jaar drastisch verbeteren, moeten zij gaan korten.

De vakbonden leunen achterover, terwijl minister Koolmees van Sociale Zaken de druk op de ketel van de onderhandelingen over het pensioenakkoord probeert te houden. Hij wil per se deze week een overleg met de onderhandelaars in de Sociaal-Economische Raad (SER), zo bevestigen ingewijden.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Ook interessant