toggle menu

Fletcher heropent alle hotels en restaurants

Fletcher heropent alle hotels en restaurants

Fletcher Hotels gaat de hotels, inclusief de restaurants, weer openen. Afgelopen weekend waren er al elf geopend. De keten vindt dat dit goed is gegaan en daarom volgen de overige van de ruim honderd Fletcher-hotels ook.

Hoewel restaurants en bars in Nederland gesloten moeten blijven, mogen hotels wel geopend zijn. Daarbij is het toegestaan om de restaurants en bars in de hotels voor hotelgasten te openen, mits er rekening wordt gehouden met de anderhalve meter afstand.

Vanaf 15 maart gingen de hotels van de keten gefaseerd dicht, zegt topman Rob Hermans van het bedrijf. 'We zien inmiddels hoe andere ondernemers als bouwmarkten en supermarkten omgaan met de anderhalvemetersamenleving en we zagen hoe we dat bij de restaurants konden toepassen.'

Aanpassingen in hotels

In de hotels zijn de bar, de receptie en het restaurant zo aangepast dat gasten altijd op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. In de restaurants zijn afzettafels gecreëerd, waardoor het bedienend personeel op anderhalve meter afstand van de gasten blijft. Onder meer ongebruikte vergaderzalen zijn bij de restaurants getrokken.

Vakantie in eigen land

De afgelopen weekend geopende hotels, die verspreid over heel Nederland zitten behalve in Zeeland, hadden volgens Hermans een bezettingsgraad van zo’n veertig procent. 'We hadden er ook niet heel erg hard aan getrokken nog. Het was voor ons om te kijken hoe werkt het. We hadden liever een halfvol dan een vol hotel, vooral om te kijken hoe die anderhalve meter werkt in het restaurant en de keuken. En daar zijn we heel tevreden over.' Volgens de topman is er inmiddels een run ontstaan voor de zomer, aangezien het ernaar uitziet dat het overgrote deel van de Nederlanders dit jaar vakantie in eigen land zal vieren.

Roomservice

Over een bezetting van honderd procent is ook nagedacht. Zo kunnen de restaurants niet allemaal een bezetting van honderd procent hebben en is er dus een deurbeleid ingevoerd, vertelt de topman. 'En we verwachten dat in de zomer veel mensen gebruik gaan maken van roomservice. Die hebben we vereenvoudigd, zodat gasten 24 uur per dag ontbijt, lunch en diner op hun kamer kunnen bestellen.'

'Hotels mogen open blijven'

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt in een reactie 'ontzettend goed te begrijpen dat horecaondernemers staan te trappelen weer op te mogen'. De organisatie wijst er ook op dat hotels open mogen blijven. Voor horecaondernemers in het algemeen heeft KHN een conceptprotocol ingediend voor de horecabranche bij onder meer het kabinet. Hierin staan ideeën over hoe een anderhalvemetereconomie werkbaar zou kunnen zijn voor de horeca. Dit concept zal worden beoordeeld, aldus KHN.

Bron: ANP

Ook interessant