toggle menu

Foodwatch eist openheid over paardenvlees

Foodwatch eist openheid over paardenvlees

Voedselwaakhond foodwatch wil via de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) achterhalen in welke producten van de in opspraak geraakte slachterij Van Hattem in Dodewaard paardenvlees zit.

Slachterij Van Hattem raakte vorige week in opspraak nadat de NVWA had bekendgemaakt dat er mogelijk was gesjoemeld door paardenvlees te mengen in pakketten rundvleessnippers. De slachterij zou ook meer paarden hebben ingekocht dan uit het slachtregister bleek en bovendien was uit de bedrijfsadministratie niet af te leiden waar dat paardenvlees was gebleven.

Inmiddels worden alle partijen vlees teruggeroepen van dieren die tussen januari 2012 en 22 januari 2014 zijn verwerkt. ,,Maar consumenten weten niet of zij dit vlees misschien thuis hebben, in de vriezer bijvoorbeeld, omdat niet bekend is om welke producten het gaat'', aldus de woordvoerster van foodwatch.

De NVWA zei woensdag dat nog niet is besloten of er maatregelen tegen de slachterij worden genomen. Het bedrijf heeft maandag wel zelf besloten om vlees terug te roepen. Wie wil weten om welke producten het precies gaat, moet daarvoor bij de slachterij zijn, aldus een woordvoerder van de dienst.

Van Hattem leverde onder meer vlees aan de supermarkten Deka, Deen en Vomar.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant