Functie Gelijk Oversteken op Marktplaats niet meer beschikbaar

Functie Gelijk Oversteken op Marktplaats niet meer beschikbaar

Marktplaats stopt met de functie Gelijk Oversteken. Hierbij krijgt een verkoper betaald zodra de koper het product in zijn bezit heeft. Op het moment werkt Marktplaats nog aan een alternatief.

Openstaande transacties worden nog wel afgehandeld, maar voor nieuwe betalingen is Gelijk Oversteken niet meer te gebruiken. 

Meer vertrouwen in het sturen en ontvangen van producten

De bedoeling van de functie was om gebruikers van Marktplaats meer vertrouwd te laten raken in zowel het kopen als versturen van producten. Marktplaats was de tussenpersoon en behield het aankoopbedrag, totdat de koper het product in bezit had gekregen. Op die manier wisten beide partijen dat de betaling veilig was gedaan en dat het geld er zou komen. 

Via de Track & Trace-gegevens van Marktplaats werd de ontvangst nagegaan: zodra het was bezorgd, maakte Marktplaats het geld over naar verkoper. Deze functie kostte 40 cent en 4,5 procent van het aankoopbedrag. 

Ook beschermd bij beschadiging of andere inhoud pakket

Het alternatief voor Gelijk Oversteken krijgt meer functies. Marktplaats: 'Bij deze nieuwe service ben je niet alleen beschermd als je pakket niet is verstuurd door de verkoper, maar ook wanneer het product beschadigd aankomt of de inhoud van het pakket anders is dan afgesproken met de verkoper.'

Het is nog niet bekend hoe Marktplaats die details gaat controleren. Ook is nog niet duidelijk wanneer het alternatief beschikbaar komt.

Bron: RTL Nieuws

Ook interessant