Fysio en orthodontist waarschuwen voor te dure aanvullende verzekering

Fysio en orthodontist waarschuwen voor te dure aanvullende verzekering

Fysiotherapeuten en orthodontisten waarschuwen dat voor voor veel mensen een aanvullende verzekering te duur wordt. De twee beroepsgroepen nemen gezamenlijk het overgrote deel van de in de aanvullende verzekeringen gedekte zorg voor hun rekening.

'Binnenkort kun je aan de tanden van een kind zien, hoeveel geld de ouders hebben', zegt Christo Boxum van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO). 'Nu al is veel noodzakelijke zorg voor lagere inkomens nagenoeg onbereikbaar', zegt Guusje ter Horst, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

'Steeds minder mensen nemen een aanvullende verzekering'

De twee organisaties onderschrijven de bezorgdheid van De Nederlandse Bank over houdbaarheid van de aanvullende zorgverzekering. Steeds minder mensen nemen een aanvullende verzekering. Sommige polissen zijn nu al verlieslatend voor verzekeraars. Die zien zich genoodzaakt de dekking ervan te verkleinen of hun prijzen te verhogen.

NVvO en KNGF willen dat de verzekeraars weer voor 'iedereen bereikbare aanvullende verzekeringsoplossingen' op de markt brengen.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant