toggle menu

Gedupeerden Air Berlin krijgen geld terug na uitzending Radar

Gedupeerden Air Berlin krijgen geld terug na uitzending Radar

Klanten van CheapTickets.nl en Vliegwinkel.nl die een vliegticketgarantie hebben afgenomen en getroffen zijn door het faillissement van Air Berlin krijgen hun geld terug. Dat laat Travix, het moederbedrijf van onder andere CheapTickets.nl en Vliegwinkel.nl, weten naar aanleiding van een uitzending van Radar vorige week.

Bekijk hier de uitzending:

Duizenden euro's kwijt door faillissement Air Berlin

In de uitzending wordt onder andere het geval van Sylvie Uytdehage belicht. Zij zou in februari volgend jaar naar New York vliegen met haar vriend. In augustus kochten ze via CheapTickets.nl vliegtickets, voor 790 euro. De vlucht is door het faillissement van Air Berlin echter geannuleerd. Geen probleem, denken ze: ze hadden immers een vliegticketverzekering afgesloten. Ze verwachten geld terug te krijgen en daarvan nieuwe tickets te kunnen boeken. Echter: terwijl de prijzen van vervangende tickets oplopen, moeten Sylvie en haar vriend wachten op geld terug van CheapTickets.nl.

Lees de reactie van CheapTickets.nl op deze situatie:

'Vervelend, maar wij zijn afhankelijk van informatie van Air Berlin'

CheapTicktes belooft terugbetaling binnen 1 week

Een week na de uitzending heeft Travix, waar onder andere CheapTickets.nl en Vliegwinkel.nl onder vallen, laten weten dat het geld wordt uitgekeerd. Ook Sylvie en haar vriend is de terugbetaling, volgens CheapTickets.nl, inmiddels bevestigd. Travix heeft ze beloofd het complete bedrag binnen een week over te maken.

Travix heeft tot dusver de eerste 75 in aanmerking komende dossiers naar de verzekeraar gestuurd. Deze mensen krijgen binnen een week hun geld op hun bankrekening of creditcard teruggestort. Er is nog een tweede groep klanten, van wie de vlucht nog niet officieel is geannuleerd door Air Berlin. Zodra ook deze dossiers zijn afgesloten, worden deze doorgestuurd naar verzekeraar Unigarant en afgehandeld, aldus Travix.

Update 19 oktober 2017: Sylvie heeft geld terug

Inmiddels heeft Sylvie ons laten weten dat zij haar geld inderdaad retour heeft gekregen via Travix.

Ook interessant