toggle menu

Geen nieuwe Disney-films meer op Netflix

Geen nieuwe Disney-films meer op Netflix

Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney stopt in 2019 met het aanbieden van nieuwe films op Netflix. In plaats daarvan gaat het bedrijf een eigen streamingdienst opzetten. Dat maakte Disney dinsdag bekend bij de publicatie van kwartaalcijfers.

Vanaf volgend jaar gaat Disney twee eigen streamingdiensten lanceren, voor familiefilms en voor de sportzender ESPN. Op ESPN zijn jaarlijks 10.000 sportevenementen te zien. Volgens topman Robert Iger is sprake van een geheel nieuwe groeistrategie voor Disney.

De producties van Disney en Marvel die nu al door Netflix worden aangeboden blijven gewoon te bekijken. Dat geldt ook voor de Star Wars-films. De bedrijven hebben daarover afspraken vastgelegd, die dus gewoon worden nageleefd.

Update: Disney blijft op Netflix in Nederland

Nederlandse Disney-fans met een Netflix-abonnement hoeven niet bang te zijn dat ze binnenkort geen Disney-films meer kunnen zien via de videodienst. De plannen van Disney om zijn films van Netflix te halen, hebben in eerste instantie alleen betrekking op de Verenigde Staten.

Netflix benadrukt in een reactie dat het buiten de VS zaken blijft doen met het entertainmentbedrijf achter onder meer Mickey Mouse en Pirates of the Caribbean. Ook loopt de samenwerking tussen Netflix en Marvel TV van Disney gewoon door. Amerikaanse Netflix-abonnee's kunnen verder nog tot in 2019 genieten van Disney-titels die op het platform verschijnen.

Bron: ANP / NOS

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant