toggle menu

Geen oplossing voor anderhalve meter afstand één op de tien banen

Geen oplossing voor anderhalve meter afstand één op de tien banen

Een groot deel van de banen in Nederland kan ook in de anderhalvemetersamenleving doorgaan. Maar er zijn veel aanpassingen nodig, en voor één op de tien banen is er nog geen oplossing. Dat staat in een rapport dat de Rabobank opstelde en waar De Telegraaf over schrijft.

In totaal kan 84 procent van de banen in Nederland op anderhalve meter van anderen worden ingevuld. Dat heeft Rabobank becijferd in een rapport dat donderdag wordt gepubliceerd. 38 procent van de banen kan vanuit huis worden gedaan, de rest kan met wat aanpassingen op de werkvloer.

Grote aanpassingen

Vooral banen bij banken, in de ict of de zakelijke dienstverlening kunnen gemakkelijk vanuit huis gedaan worden, net als in de communicatiesector. Op het eerste gezicht lijkt dat allemaal positief, maar econoom Jesse Groenewegen van Rabobank waarschuwt dat de economie op anderhalve meter afstand grote aanpassingen vraagt.

Geen oplossing voor horeca en kappers

"Er zijn heel strikte protocollen nodig, dat is niet gemakkelijk. In de bouw kan bijvoorbeeld doorgewerkt worden, maar er moet wel voor gezorgd worden dat bouwvakkers op anderhalve meter van elkaar op de steiger staan." Bovendien is er voor 10 procent van de banen nog geen oplossing. Het gaat hier bijvoorbeeld om banen in de horeca en bij kappers.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant