Geen ruimte meer bij PostNL: 'Stuur tot na Sinterklaas geen pakjes retour'

Geen ruimte meer bij PostNL: 'Stuur tot na Sinterklaas geen pakjes retour'

PostNL vraagt consumenten om tot na Sinterklaas te wachten met het terugsturen van pakketjes. 'Mogelijk kunnen dan meer pakketjes worden bezorgd', zo schrijft NU.nl. Momenteel zijn er langere levertijden voor een deel van de bestellingen. 

Het is gebruikelijk dat er rond deze tijd meer pakketjes worden bezorgd, maar door Black Friday, Sinterklaas én de coronacrisis is het drukker dan normaal.

'Drukte eerder dan verwacht'

De drukte is daarnaast eerder dan verwacht, zo verklaart directeur Pakketten Liesbeth Kaashoek tegenover de nieuwssite. Afspraken met bedrijven over levertijden zijn daarom aangepast, want het postbedrijf kan minder pakketjes ophalen. Volgens de directeur is dit noodzakelijk, zodat zoveel mogelijk pakketten nog wel voor Sinterklaas bezorgd kunnen worden.

'We bezorgen deze week meer dan tien miljoen pakketten, dus ruim boven de anderhalf miljoen per dag', aldus Kaashoek. Ongeveer 95 procent daarvan zou nog op de afgesproken dag geleverd worden.

Naleving afspraken zodra het weer kan 

PostNL laat weten dat ook zij teleurgesteld zijn in het feit dat webwinkels hierdoor hun levertijden niet kunnen naleven. De drukte neemt na Black Friday en Sinterklaas weer wat af. Rond Kerst is er meestal weer een piek. 'Zodra het kan, houden we ons weer aan de afspraken met de winkeliers over hoeveel ze kunnen aanleveren.'

Bron: NU.nl

Ook interessant