toggle menu

Gemachtigden ING ook toegang via internetbankieren

Gemachtigden ING ook toegang via internetbankieren

Klanten van ING die gemachtigd zijn om de rekening van iemand anders te beheren, hebben sinds kort via internetbankieren ook volledige toegang tot het banksaldo, de transacties en spaarrekening(en).

De wijziging van ING verraste menigeen, zo blijkt uit de hoeveelheid reacties die Radar ontving. Klanten ontvingen voorafgaand aan de wijzigingen een bericht via de digitale Mijn ING omgeving die ze op deze wijzing attendeerde, of via post indien ze aangegeven hebben geen digitale berichten te willen ontvangen. Helaas heeft niet iedereen dit bericht gelezen. Voorheen hadden gemachtigden al toegang tot deze gegevens, maar waren deze enkel fysiek bij banken opvraagbaar.

Annette was helemaal vergeten dat iemand haar gemachtigd had: “Tot mijn grote verbazing zie ik ineens het rekeningnummer van mijn ex-partner (8 jaar gescheiden) bij mijn overzichten. Bij navraag bij hem blijkt hij van niets te weten. Hele vreemde situatie en grote fout!” Iemand anders had haar dochter gemachtigd: “Ik vind het onacceptabel en een aantasting van mijn privacy. Gelukkig weet ik dat mijn dochter er geen misbruik van zal maken, maar het gaat om het principe.”   

Geen oplossing 

ING biedt geen oplossing, anders dan dat beide partijen een formulier moeten ondertekenen en in moeten sturen: op die manier kunnen ze de machtiging ongedaan maken. Een persvoorlichter laat aan Radar weten dat de wijzigingen zijn gedaan om het gebruiksgemak te verhogen. De bank laat verder weten dat dit niet uit te zetten is: “Maar dit willen we nog wel verfijnen."

Bron: Radar

Meer over:

Ook interessant