Gemiddelde studentenkamer meer dan 400 euro

Gemiddelde studentenkamer meer dan 400 euro

Voor het eerst moet voor de huur van een gemiddelde studentenkamer meer dan 400 euro per maand worden neergeteld. De huurprijzen stegen ten opzichte van vorig jaar met ruim vijf procent, waarbij Amsterdam met een gemiddelde kamerprijs van 571 euro per maand de kroon spant. Rotterdam is aan een inhaalslag bezig: het afgelopen jaar steeg de gemiddelde huur met 7,4 procent, tot een slordige 460 euro.

Dat blijkt uit cijfers van Kamernet, een grote website voor studentenhuisvesting. Die stijging is het directe gevolg van de krapte op de rest van de woningmarkt. In veel steden zijn nog nauwelijks koop- en huurwoningen voor starters beschikbaar. Twintigers die hun diploma op zak hebben en op zoek moeten naar hun eerste ’echte’ woning, houden hun studentenkamer aan en houden zo de tienduizenden jonge studenten tegen die op kamers willen gaan.

Radar zoekt een student die te veel betaalt voor zijn of haar studentenkamer, en die het leuk lijkt om mee te werken aan een video hierover. Ken jij iemand? Stuur een appje naar 06 83 65 15 55 of reageer onder dit bericht.

Bron: ANP MediaWatch / Kamernet

Ook interessant