Geneesmiddelenfabrikant GSK stopt met het bezoeken van huisartsen

Geneesmiddelenfabrikant GSK stopt met het bezoeken van huisartsen

De Britse geneesmiddelenfabrikant GSK stopt in Nederland met het bezoeken van huisartsen. Het concern merkte dat huisartsen steeds minder open staan voor informatie vanuit een producent van geneesmiddelen, aldus het Financieele Dagblad.

Algemeen directeur Daan Gijbels van GSK Nederland noemt de beslissing om te stoppen met artsenbezoekers 'pijnlijk'. Hij vreest dat nieuwe producten van farmaceutische bedrijven moeilijker hun weg zullen vinden naar patiënten. Het is volgens de krant voor zover bekend voor het eerst dat een farmabedrijf stopt met artsenbezoeken omdat die op te veel weerstand stuiten. Het besluit heeft geleid tot het vertrek van dertig artsenbezoekers bij GSK.

Aukje Mantel-Teeuwissen, professor aan de Universiteit Utrecht, ziet niet veel waarde in deze gesprekken. Zij denkt dat er in Nederland voldoende manieren zijn voor huisartsen, apotheken en patiënten om aan deze informatie te komen. 'Ik denk dat we veel betere bronnen hebben via farmacotherapeutische overlegartsen. Goede medicijnen worden vanzelf wel op waarde geschat door artsen en apothekers. Ik denk dat we hiervoor in Nederland een goedlopend systeem hebben.'

Bron: ANP MediaWatch /  Financieel Dagblad / Aukje Mantel-Teeuwissen

Meer over:

Ook interessant