toggle menu

Gevaarlijk roestvrij staal weg uit zwembaden

Gevaarlijk roestvrij staal weg uit zwembaden

Overdekte zwembaden krijgen tot eind dit jaar de tijd om te onderzoeken of er gevaarlijk roestvrij staal is toegepast. Eigenaren zijn verplicht het te vervangen of te verwijderen als het aanwezig blijkt te zijn. Dat meldde minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst donderdag.

Aanleiding voor de maatregel is de dood van een peuter in zwembad De Reeshof in Tilburg. Die kwam in november 2011 om het leven toen twee luidsprekers uit het plafond vielen. Die waren vastgemaakt met bouten van een bepaald soort roestvrijstaal dat niet bestand bleek tegen chloorlucht.

De overdekte zwembaden zijn vanaf vrijdag verplicht te bewijzen dat dergelijk gevaarlijk roestvrij staal niet meer aanwezig is. Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat in naar schatting 67 procent van de overdekte bassins dit materiaal gebruikt is.

Tilburg

In Tilburg bleek de gemeente al jaren op de hoogte te zijn dat de bouten van de boxen een risico vormden. Desondanks gebeurde er niets. Het Openbaar Ministerie eiste eerder deze maand 60.000 euro boete tegen de gemeente wegens nalatigheid.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant