toggle menu

GGD-GHOR: hittetips voor tropische temperaturen

GGD-GHOR: hittetips voor tropische temperaturen

In aanloop naar de tropische temperaturen die komende week worden verwacht, komt GGD GHOR Nederland met hittetips. Volgens de weersverwachting wordt het na zondag bloedheet. Op meerdere dagen komt de temperatuur naar verwachting boven de 35 graden uit.

Om gezondheidsproblemen te voorkomen, adviseert GGD GHOR om 2 liter vocht per dag te drinken, ook als je geen dorst hebt. Alcohol is af te raden, dat werkt juist vochtafdrijvend. Mensen zouden ook inspanningen moeten vermijden, vooral tussen 12.00 en 16.00 uur. Tijdens deze warmste uren van de dag adviseert de koepelorganisatie om binnen te blijven of in ieder geval de schaduw op te zoeken.

Help ouderen die hulp nodig hebben

'Bedek uw hoofd, draag een zonnebril en lichte kleding. Leg af en toe een koele handdoek in uw nek, neem een koele douche of bad', luiden de tips. Ook vraagt de koepelorganisatie om een helpende hand toe te steken aan ouderen of zieken die hulp nodig hebben.

Gezondheidsinstituut RIVM beraadt zich nog om het Nationaal Hitteplan, dat gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen bij hitte moet beperken, in te laten gaan.

Beschermt een goedkope zonnebril voldoende?

Uv-straling kan je ogen beschadigen. Een goede zonnebril is belangrijk om je ogen te beschermen. Hoe weet je eigenlijk of je een goed exemplaar te pakken hebt? Is een dure bril beter dan een zonnebril van vijf euro?

Lees meer: Beschermt een goedkope zonnebril je ogen net zo goed als een dure?

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant