GGD: 'Let op voor vaccinatie-oplichters'

GGD: 'Let op voor vaccinatie-oplichters'

Tot verbijstering en woede van de GGD zijn er oplichters actief die mensen opbellen dat ze in aanmerking komen voor een 'versnelde vaccinatie'. Dit zichzelf noemende 'Team Thuiszorg' geeft de gebelde mensen een datum waarop gevaccineerd kan worden en stuurt vervolgens een tikkie van 71,95 euro, schrijft De Telegraaf.
 

De GGD is inmiddels al door meerdere mensen gebeld die het zaakje niet vertrouwden, maar kan ook niet zeggen hoeveel mensen er wel zijn 'ingetrapt'. Bij de GGD-afdelingen Hollands Noorden en Brabant komen er sinds maandag meldingen binnen van deze geldaftroggel-telefoontjes.

Team Thuiszorg beschikt over geboortedata van mensen die in aanmerking komen voor een versnelde vaccinatie

Zorgelijk is ook dat Team Thuiszorg beschikt over de geboortedata van de mensen die gebeld worden voor de 'versnelde vaccinatie'. Zodra mensen betalen zouden ze de locatie doorkrijgen waar geprikt kan worden. Ze krijgen een app waarin staat 'bedankt dat u kiest voor vaccinatie, zodra de betaling is overgemaakt krijgt u een bevestiging.' Dan zou de afspraak definitief zijn. Daarna wordt gesuggereerd dat met deze bevestiging het bedrag gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekeraar.

Wil je meer weten over deze slinkse oplichtingstruc? Ga dan naar Opgelicht?!

Lees ook: 'Honderd meldingen gedaan van bijwerkingen coronavaccin'

Bron: ANP Mediawatch / de Telegraaf 

Meer over:

Ook interessant