'Goedkope autolampen Aldi beter dan die van Philips'

'Goedkope autolampen Aldi beter dan die van Philips'

Goedkoop is duurkoop gaat niet altijd op. De H7 Car Xtras autolampen van Aldi, van 5,99 euro per paar, zijn namelijk als beste uit de bus gekomen in een test van Dekra, de grootste industriële inspectie-instelling van Europa. Dat meldt het Duitse automagazine Autobild.

Het in Duitsland opgerichte Dekra is aangewezen als technische dienst voor het uitvoeren van E1-keuringen van autoverlichtingsproducten voor de hele Europese markt.

Meer onbekende merken in de top vijf

Het instituut onderzocht twintig van de bestverkochte autolampen. Veiligheid stond hierbij op de eerste plek, waaronder de aspecten: hoe ver is het zicht met de lampen? En in welke mate worden tegenliggers verblind? Er werd ook gekeken naar verschillende factoren die te maken hebben met de helderheid van de lampen. 

De top 5 is als volgt: Car Xtras autolampen van Aldi (5,99 euro), GE Megalight Ultra +90 (16,42 euro), JMP Naos Autolampe Longlife (5,38 euro), JMP Naos Autolampe 90% (17,52 euro) en Luminizer 4040 HALO H7 (2,80 euro). Op de zesde en zevende plek staan respectievelijk de autolampen van Philips Vision +30% en Osram. Beide lampen kosten 17,79 euro per paar.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het automagazine Autobild en vond plaats in het laboratorium dat gevestigd is in Arnhem. Het tijdschrift laat al 22 jaar onafhankelijk onderzoek verrichten naar autolampen. Dekra is vertegenwoordigd in meer dan vijftig landen.

Je kunt de top tien van de beste autolampen hier bekijken.

Meer over:

Ook interessant