toggle menu

Goedkoper treinreizen door truc met groepsreiskorting

Goedkoper treinreizen door truc met groepsreiskorting

Voor zeven euro naar ieder treinstation in Nederland? Student Alexandru Bondor startte de website grouptickets.nl, waarbij treinreizigers met dezelfde eindbestemming met elkaar in contact worden gebracht. Ze kunnen dan gebruik maken van de groepsreiskorting van de Nederlandse Spoorwegen.

Deze samenreiskorting van de Nederlandse Spoorwegen is eigenlijk bedoeld voor groepen mensen die elkaar al kennen, maar Alexandru vond een manier om reizigers met hetzelfde eindstation te koppelen. Zo kunnen zij ook gebruik maken van dit voordeeltje. Bij 'NS Groepsretour' is het niet nodig om hetzelfde startpunt te kiezen, of om in dezelfde trein te stappen.

Zoeken op eindbestemming

Op grouptickets.nl log je in met Facebook en zoek je vervolgens op een eindbestemming. Je kunt je vervolgens aansluiten bij mensen daar ook heen willen. Wanneer het gezelschap uit tien mensen bestaat, bestelt iemand de tickets en verstuurt deze naar de anderen (wanneer zij hebben aangetoond dat ze zeven euro hebben overgemaakt).

'Niet de bedoeling'

De NS laat weten dat het niet de bedoeling is dat er speciaal groepen worden gecreëerd om van deze actie gebruik te kunnen maken. Dit staat volgens een woordvoerder vermeld in de algemene voorwaarden. Het bedrijf is wel blij met de aandacht voor de regeling, en wil met Alexandru in gesprek.

Kaartje delen

Initiatieven waardoor reizigers goedkoper de trein kunnen pakken zijn niet nieuw. In 2013 werd er een 'Kaartjes delen'-Facebookgroep opgericht. Treinreizigers konden anderen blij maken met hun (niet-gestempelde) kaartje door het op het station te verstoppen en op de Facebook-pagina de locatie en treinkaart-gegevens te delen. Met de invoering van de ov-chipkaart is dit niet meer mogelijk.

Bron: Nu.nl

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant