Google Maps toont fietsdeelstations in wereldsteden

Google Maps toont fietsdeelstations in wereldsteden

In enkele steden toont Google Maps de locaties waar mensen terecht kunnen voor een deelfiets. Er is onder andere zichtbaar waar de fietsen zich precies bevinden en hoeveel er nog beschikbaar zijn. In Amsterdam is nog niets te zien, in Brussel en 23 andere steden al wel.

Met het weergeven van fietsdeelstations haakt Google Maps in op de toenemende populariteit van deelfietsen. Volgens Google kan de gebruiker gemakkelijk zien waar de stations precies zitten en waar vrije plaatsen zijn om de fiets na gebruik terug te zetten.

Lees meer: 'Deelfiets in opkomst'

Wereldsteden

De functie is een jaar lang getest in New York. Sinds deze week verspreidt Google de informatie over fietsdeelstations in 23 andere steden, verdeeld over 16 verschillende landen. In de lijst staan tot nu toe onder andere Berlijn, Wenen, Londen en Barcelona. Volgens Google komen hier snel meer steden bij. De fietsdeelstations verschijnen in beeld wanneer je zoekt naar 'bike sharing'. Nederlandse zoekwoorden werken niet.

Apple

In de kaartendienst van Apple zijn fietsdeelstations al langer te zien, meldt techwebsite Tweakers. Vorig jaar al was er informatie over deellocaties te vinden in 179 steden, verspreid over 36 landen.

Ook interessant: Toekomstplannen verkeer: beter bereik dunbevolkte gebieden, meer deelvervoer

Bron: Google / Tweakers

Ook interessant