Google ontdekt zes beveiligingslekken in iOS

Google ontdekt zes beveiligingslekken in iOS

Het Project Zero-team van Google heeft zes beveiligingslekken ontdekt in iOS. Hierdoor konden hackers onopgemerkt en zonder interactie van de gebruiker coderen. Dat schrijft NU.nl.

De beveiligingslekken, zogeheten ‘zero-daykwetsbaarheden’, waren nadat de iOS-software was uitgebracht onopgemerkt gebleven. Het team van Google zoekt naar deze specifieke kwetsbaarheden.

Geheugen uitlezen en code uitvoeren

Vijf van de zes beveiligingslekken zijn ontdekt in iMessage. Door alleen een bepaald bericht naar de berichtenapp te versturen, kan het geheugen al worden uitgelezen. Daarnaast kan op afstand code worden uitgevoerd. Normaal gesproken moeten gebruikers eerst nog ergens op klikken voordat hackers kunnen toeslaan. 

Persoonsgegevens niet veilig door lek

De beveiligingslekken komen voor in de iPhone 5s en nieuwere modellen, de iPod Touch 6 en hoger en de iPad Air en hoger. Apple heeft vijf van de zes kwetsbaarheden inmiddels verholpen in iOS 12.4. Aan het dichten van het laatste lek wordt nog gewerkt.

Door een lek kunnen internetcriminelen malware installeren om zo persoonsgegevens te stelen of toegang te krijgen tot een bankrekening. Hoe weet je of je gegevens zijn gehackt? Radar zocht het voor je uit:

Zijn mijn gegevens gehackt? 

Bron: NU.nl

Ook interessant