Google zet vanaf 9 november automatisch tweestapsverificatie aan

Google zet vanaf 9 november automatisch tweestapsverificatie aan

Google is begonnen met het uitrollen van het automatisch inschakelen van tweestapsverificatie. Het bedrijf wil op deze manier de accounts van haar gebruikers beter beveiligen. Dit meldt RTLNieuws. 

Met tweestapsverificatie moet een gebruiker extra bewijs leveren naast alleen het gebruikelijke wachtwoord. Dit kan variëren van een sms naar je smartphone of een code via een app zoals Google Authenticator. 

‘Aankondiging omgezet naar concrete actie’

Dat Google accounts automatisch naar tweestapsverificatie om zou zetten is geen verrassing. In mei van dit jaar kondigde het bedrijf deze plannen al aan. ‘We zetten de aankondiging nu om in concrete actie’, laat een woordvoerder van Google weten.

Vanaf 1 november ook twee miljoen YouTube-account verplicht

Er is een e-mail onder de gebruikers van Google-apparaten verstuurd, waarin wordt uitgelegd wat er gaat veranderen en hoe het gebruikers beter gaat beschermen. Sinds 1 november worden ook twee miljoen YouTube-accounts verplicht om over te stappen naar een tweestapsverificatie-beveiliging. 

Tweestapsverificatie is al langer een begrip als beveiling van je accounts. Eerder heeft Opgelicht?! een artikel geschreven over hoe je deze beveiliging aanzet voor je Google-account. 

Bron: RTLNieuws

Ook interessant