toggle menu

Gouden Windei: genomineerden voor 'meest misleidende' product bekend

Gouden Windei: genomineerden voor 'meest misleidende' product bekend

De genomineerden voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het 'meest misleidende' voedingsproduct, zijn bekend. Kanshebbers zijn onder meer de geitenkaasspread van Albert Heijn die voor 5/6 deel bestaat uit kaas van koeien en Lipton Matcha ice tea van Unilever waarin 0,007 procent matcha (Japanse groene thee) zit.

Kanshebbers zijn volgens organisator foodwatch ook De Kleine Keuken Chocopasta, Damhert Woudvruchten, CanO bronwater in blik, Bongo pindakaas, Kellogg's Choco pops reep en de seizoensgroenten die Albert Heijn in november verkoopt. Het gaat dan om asperges en snijbonen die respectievelijk uit Peru en Marokko afkomstig zijn.

Stem uitbrengen

Consumenten kunnen de komende twee weken hun stem uitbrengen op de site van de consumentenorganisatie. Vorig jaar won Smartwater van Coca-Cola dat volgens foodwatch gewoon duur water is.

De verkiezing is tien jaar geleden door foodwatch in het leven geroepen als protest tegen 'marketingleugens' en claims die op verpakkingen staan, maar niet worden waargemaakt.

Bron: ANP

Ook interessant