toggle menu

Gratis advies over je woekerpolis tijdens de Nationale Ontwoekerdag

Gratis advies over je woekerpolis tijdens de Nationale Ontwoekerdag

Heb je een woekerpolis en wil je weten wat je daar nu mee moet? Dan kun je op woensdag 7 maart terecht in Utrecht, waar dan de Nationale Ontwoekerdag plaatsvindt.

De dag is een initiatief van de Consumentenbond, ConsumentenClaim, MoneyWise, Plus Magazine en de Vereniging Woekerpolis.

Gratis in gesprek

'We zien te vaak dat mensen niet weten of ze zo'n polis hebben, en als ze er een hebben, wat ze daar dan mee moeten doen,' zegt Elsbeth Roos van massaclaimspecialist ConsumentenClaim. 'Het is niet de eerste keer dat we zo'n dag organiseren, maar wel voor het eerst dat we dat doen met al deze grote partijen.'

Tijdens de Nationale Ontwoekerdag kunnen consumenten gratis in gesprek met een financieel adviseur over de vraag of het verstandig is om de woekerpolis te laten doorlopen, aan te passen of om te zetten naar een ander product. Ook zijn er juristen aanwezig, met wie bezitters van een woekerpolis de mogelijkheden kunnen bespreken om meer compensatie te bedingen dan ze op grond van de bestaande compensatieregeling hebben gekregen.

Hoe weet je of je een woekerpolis hebt?

Weet je niet zeker of jouw financiële product (bijvoorbeeld een spaarpolis of een beleggingsverzekering) een woekerpolis is? Dan kun je dit checken middels de online tool van ConsumentenClaim.

Deelname aan de Ontwoekerdag is gratis en er is plek voor 1000 mensen. Vooraf aanmelden is wel vereist; dit kan via www.consumentenclaim.nl/ontwoekerdag.

En mocht je niet kunnen of te laat zijn met aanmelden, dan is er nog geen man overboord. 'De boodschap van de dag is: kom in actie!', benadrukt Roos. 'En ook als je niet naar de Ontwoekerdag komt, kun je ons altijd bellen of e-mailen voor vragen. Aanmelden bij onze organisatie is gratis. Het belangrijkste is dat je iets onderneemt met je woekerpolis. De compensatie gaat niet zomaar naar je toekomen.'

Nationale Ontwoekerdag

Datum: 7 maart 2018

Locatie: het Oude Tolhuys in Utrecht

Tijd: 13:00 tot 21:00 uur

Wat moet je meenemen? Polisbladen en waarde-overzichten

Bron: ConsumentenClaim

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant