Gratis huisdierconsult voor mensen met laag inkomen

Gratis huisdierconsult voor mensen met laag inkomen

Regionaal consumentennieuws.

Heb je een huisdier en niet zoveel te besteden, dan kun je gratis een consult krijgen bij de dierenarts. Volgt er een behandeling dan wordt deze vanaf 100 euro vergoed.

Miljoenen voor dierenwelzijn Amsterdam

10 maart

Amsterdam trekt 4 miljoen euro uit voor dierenwelzijn en het terugdringen van dierenleed. Het geld wordt onder meer gestoken in een regeling waarbij mensen met een laag inkomen gratis met hun dier naar een dierenarts kunnen voor een consult. Valt een behandeling duurder uit dan 100 euro, dan springt de gemeente bij.

Ongebruikte fiets Amsterdam na zes weken weg

10 maart

Amsterdam gaat binnen de ring korte metten maken met ongebruikte fietsen. Fietsen die langer dan zes weken ongebruikt op straat staan, worden weggehaald. Bij alle treinstations gaat gelden: in het rek, en uiterlijk veertien dagen. De stad hoopt met die maximale parkeerduur onnodig bezette fietsparkeerplekken te voorkomen.

Info 25.000 Rotterdammers tijdelijk openbaar

9 maart

Privacygevoelige informatie van ongeveer 25.000 Rotterdammers is tijdelijk openbaar geweest. Dat kwam doordat een medewerker van de gemeente per abuis de informatie opvraagbaar had gemaakt via internet. Het ging om namen, adresgegevens en burgerservicenummers uit belastingbestanden in de periode 1996-2004.

Rotterdamse bescherming privacy onderzocht

8 maart

De Rotterdamse ombudsman Anne Mieke Zwaneveld gaat onderzoeken of de privacy voldoende beschermd is van Rotterdammers die hulp vragen aan de gemeente. Ze doet dat naar aanleiding van klachten die ze kreeg over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) en de nieuwe Jeugdwet. Die klachten gaan over onder meer het grote aantal persoonlijke gegevens dat mensen moeten geven, nog voordat ze überhaupt hulp krijgen.

Bron: ANP

Ook interessant