toggle menu

Griepvleugel in ziekenhuis Arnhem

Griepvleugel in ziekenhuis Arnhem

Als antwoord op de heftige griepgolf heeft het Arnhemse Rijnstate Ziekenhuis als eerste medisch centrum een aparte griepafdeling geopend. Dat schrijft De Telegraaf.

Patiënten die al in Rijnstate worden verpleegd en daarnaast griep oplopen, worden in de 'influenzavleugel' groepsgewijs geïsoleerd van andere zieken. Ook nieuwkomers met een dubbele diagnose, zoals mensen met een hartkwaal die ook nog eens door het griepvirus zijn gegrepen, belanden op de influenzavleugel.

Ook personeel pikt virus op

De verpleegkundigen werken er met mondkapjes, steriele schorten en handschoenen om te voorkomen dat zij zelf ook besmet raken. Dat lukt lang niet altijd: 'Ondanks de bescherming valt ook het personeel hier met bosjes ten prooi aan het virus', zo signaleert Jildou Smilde, hoofd van de afdeling acute opname.

Heftige variant

Dat het virus zich dit jaar openbaart in een heftige variant, bleek afgelopen weekeinde weer in het Arnhemse ziekenhuis: twee oudere patiënten op de 'griepvleugel' overleden aan de gevolgen van de virusziekte, die in combinatie met een andere aandoening fataal bleek.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Ook interessant