toggle menu

Grondpersoneel KLM woensdag opnieuw in staking

Grondpersoneel KLM woensdag opnieuw in staking

Grondpersoneel van KLM legt woensdagochtend opnieuw het werk neer uit onvrede over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Vakbond FNV zegt na de acties van maandag niets van de luchtvaartmaatschappij te hebben vernomen.

De staking zorgde maandag voor uitval van in totaal 62 vluchten van en naar Schiphol. Verder liepen intercontinentale vluchten zo'n twee uur vertraging op. De gevolgen van de acties zijn maandag nog de hele dag merkbaar.

Lees ook: Vluchten uitgevallen door KLM-staking

KLM is al maanden in overleg met meerdere bonden over verschillende cao's bij de luchtvaartmaatschappij. FNV is vooral niet te spreken over het loonbod van 3 procent. De bond vraagt dit jaar om 4 procent meer loon. Verder eist de vakbond een aanpassing van de roosters en meer mensen in vaste dienst.

'Onbegrijpelijk en onnodig'

In een reactie laat KLM weten de nieuwe stakingsaankondiging 'onbegrijpelijk en onnodig' te vinden. 'Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers.'

KLM heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg deze week. Een aantal vakbonden heeft inmiddels positief gereageerd op de uitnodiging. Andere bonden hebben het meest recente voorstel van afgelopen vrijdag nog in overweging.

Wil je weten waar je recht op hebt als jouw vlucht vertraagd is of zelfs helemaal niet vertrekt? Radar zoekt het voor je uit!

Lees: Vlucht vertraagd of geannuleerd: geld terug? 

Bron: ANP 

Meer over:

Ook interessant