Groot aantal kledingwinkels van Steps en Promiss gaat dicht

Groot aantal kledingwinkels van Steps en Promiss gaat dicht

Het grootste deel van de dameskledingwinkels van Steps en alle winkels van Promiss in Nederland gaan dit voorjaar dicht. Het Belgische moederbedrijf FNG gaat de kleding van beide merken via de webwinkels verkopen.

Vanwege de focus op internetwinkels, zijn er minder fysieke winkels nodig, geeft FNG aan. Daarom sluiten 38 van de 50 winkels van Steps. Welke winkels dat zijn, maakt FNG voor het einde van de maand bekend. Alle 14 winkels van Promiss sluiten de deuren.

Veel banen verdwijnen

In totaal werken er bij de twee winkelketens 108 vaste werknemers en 126 mensen met een tijdelijk contract bij de winkels. Voor circa vijftig van hen is er plek bij andere ketens van FNG in Nederland. De rest van de banen verdwijnt. In oktober had FNG al bekendgemaakt dat er zo'n vijftig banen zouden verdwijnen op het hoofdkantoor in Nederland.

FNG zegt dat klanten steeds meer onlineshoppen. Steps en Promiss hebben eigen webwinkels, maar verkopen hun kleding ook via andere websites als Wehkamp en Zalando. Beide winkelketens halen al meer dan de helft van hun omzet via internet.

Bron: ANP

Ook interessant