Grote kinderopvangfusie mag van ACM

Grote kinderopvangfusie mag van ACM

Kinderopvangorganisaties Kidsfoundation en Partou mogen fuseren, mits zij drie locaties in Amsterdam verkopen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt bepaald. Volgens de toezichthouder blijft, als aan de voorwaarden wordt voldaan, na de fusie voldoende concurrentie over.

Bij de fusie wordt de Canadese KidsFoundation-eigenaar Onex samen met investeerder Waterland eigenaar van de nieuwe combinatie. Zij nemen de aandelen Partou over van investeringsmaatschappij Navitas Capital. De nieuwe partij, die hun krachtenbundeling afgelopen voorjaar aankondigde, verzorgt straks dagelijks de opvang voor circa 60.000 kinderen. Met 8000 medewerkers en circa 650 vestigingen gaat het met afstand om de grootste speler in Nederland.

'Kinderopvang is kostbaar goed' 

Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) zette eerder vraagtekens bij de deal. Door de grote vraag naar kinderopvang zijn kinderopvangorganisaties volgens BMK een aantrekkelijke investering voor investeerders geworden. 'Echter, kinderopvang is een kostbaar goed waar we zorgvuldig mee om moeten gaan', betoogde de organisatie.

Bron: ANP 

Meer over:

Ook interessant