toggle menu

Grote terugroepactie Marsrepen

Grote terugroepactie Marsrepen

Mars Nederland haalt met een omvangrijke actie repen terug uit de winkels en snoepautomaten in het hele land.

In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic aangetroffen. Niet alleen Marsrepen, maar ook Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix worden uit eigen beweging teruggeroepen.

Alle chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars.

Meer informatie over de betreffende producten vind je in het persbericht.

Duitsland

De producten zijn allemaal afkomstig uit de fabriek in Veghel. Ook in Duitsland vindt een grote terugroepactie plaats. Het gaat daar om miljoenen repen die terug moeten. Het aantal in Nederland is volgens een woordvoerder nog niet bekend.

Samenwerking met NVWA

Het is de eerste keer dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. De fabrikant werkt nauw samen met de NVWA en de retailers om de repen van de betreffende productiedata zo snel en volledig mogelijk uit de handelsketen te halen.

Update 18.40 uur: 4 miljoen repen teruggeroepen

Mars Nederland heeft dinsdag ongeveer 4 miljoen repen uit supermarkten, tankstations en snoepautomaten teruggeroepen. Wereldwijd gaat het om 55 landen waar de producten uit de schappen zijn gehaald. Het gaat om de grootste 'recall-operatie' die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden, weet een woordvoerder van Mars Nederland.

Bron: ANP / NVWA

Ook interessant