toggle menu

Half miljoen cryptobeleggers in Nederland

Half miljoen cryptobeleggers in Nederland

Het aantal Nederlanders dat cryptomunten als de bitcoin bezit is afgelopen halfjaar fors toegenomen. Volgens onderzoeksbureau Kantar TNS ging het in augustus nog om 135.000 huishoudens, nu om zo'n 490.000.

Een en ander zou neerkomen op een totaal van zo'n 580.000 cryptobeleggers, aangezien in sommige huishoudens meerdere personen over cryptomunten beschikken. Kantar TNS, voorheen TNS NIPO, baseert zich op een in januari uitgevoerde peiling onder ruim 44.000 huishoudens.

Heel gelukkig zullen veel van die Nederlandse cryptobeleggers niet zijn met hun investering. De bitcoin is sinds de piek in december van 20.000 dollar flink in waarde gedaald. De koers schommelt nu rond 8000 dollar.

'Nederlanders zijn voorzichtige investeerders'

De Nederlanders zijn volgens de peiling wel tamelijk voorzichtig en investeren veelal lage bedragen in cryptovaluta. Slechts een op de vier stopt er meer dan 1000 euro in. Dat neemt niet weg dat de instapbedragen groeien. Een half jaar geleden stapte slechts 15 procent voor zo’n hoog bedrag in.

Cryptobeleggers zijn over het algemeen relatief jong, zo blijkt uit het onderzoek. Daarmee voldoen ze niet aan het profiel van de 'klassieke' aandelenbeleggers. Dat zijn namelijk veelal wat oudere mannen, aldus Kantar TNS.

Cryptovaluta en de blockchain

Het AVROTROS-programma 'De Dagwacht' besteedde vanochtend aandacht aan cryptovaluta en hoe de achterliggende technologie mogelijk de wereld kan veranderen.

Blockchain: meer dan alleen de motor achter cryptomunten

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant