toggle menu

Hbo-studenten hebben grotere kans op baan na studie

Hbo-studenten hebben grotere kans op baan na studie

Meer studenten dan ooit kiezen voor het hoger beroepsonderwijs maar het hbo kampt nog steeds op aanzienlijke schaal met studenten die voortijdig afhaken. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018.

Voor studenten die hun opleiding afronden, is de kans op een baan toegenomen en zijn de salarissen gestegen, maar het verschil tussen studierichtingen blijft groot.

Avans beste hogeschool

Net als vorige keer komt Avans (Breda, Den Bosch) als beste hogeschool uit de bus, gevolgd door Windesheim (Zwolle, Almere) en de Hanzehogeschool in Groningen. De meest opvallende stijger is de NHL in Leeuwarden die in 2018 fuseert met Stenden Hogeschool (Leeuwarden, Meppel, Emmen) tot NHL Stenden. NHL stond enkele jaren onderaan bij de middelgrote scholen, maar hoort dit jaar bij de subtop.

Twijfelen en vergelijken loont

Twijfelen en vergelijken loont, concluderen de opstellers. Wie het makkelijk vond om een studie te kiezen, blijkt vaak in het eerste studiejaar veel minder studiepunten te halen dan anderen die lang met hun studiekeuze geworsteld hebben. Door twijfel maken scholieren in het eindexamenjaar een meer gedegen afweging.

De Keuzegids wordt elk jaar uitgebracht en beoordeelt opleidingen op het gebied van niveau, samenhang en persoonlijke aandacht en is gebaseerd op actuele gegevens over toelatingseisen, onderwijskwaliteit en kansen op de arbeidsmarkt.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant