toggle menu

Hbo’ers ontevreden over aansluiting opleiding en arbeidsmarkt

In het hoger onderwijs moet meer aandacht worden besteed aan loopbaanoriëntatie en goede begeleiding naar de arbeidsmarkt. Te veel studenten voelen zich nu onvoldoende voorbereid op de arbeidsmarkt. Dat stellen verschillende jongerenorganisaties, waaronder het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), CNV Jongeren en FNV Jong.

De organisaties wijzen naar cijfers die het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) dinsdag naar buiten bracht. Daaruit blijkt dat een kwart van de hbo-studenten ontevreden is over de aansluiting tussen hun onderwijs en de arbeidsmarkt. In totaal 30 procent beoordeelt de aansluiting als goed.

Student de dupe

Volgens de organisaties moet er structureel overleg komen tussen hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. 'Het onderwijs en de arbeidsmarkt wijzen voor de schuldvraag nu alleen maar naar elkaar, waardoor er niks gebeurt en de student de dupe is. Wat ontbreekt is een tafel waarin we met iedereen die daarin een rol heeft, structureel nadenken over een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt', zegt voorzitter van het ISO Rhea van der Dong.

Bron: ANP

Ook interessant