toggle menu

'Helemaal afschaffen cash in bus gaat te ver'

'Helemaal afschaffen cash in bus gaat te ver'

De veiligheid in bus en tram moet worden verbeterd, maar het moet ook weer niet zo zijn dat reizigers de bus mijden omdat ze er geen kaartje meer kunnen kopen.

In een brief aan de Tweede Kamer vraagt reizigersorganisatie Rover - met collega-consumentenorganisaties in het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad - om ook andere maatregelen dan het afschaffen van contant geld in de bus te onderzoeken.

Stijgend aantal overvallen

Vervoersbedrijven zijn klaar met het stijgende aantal overvallen en willen af van contant geld in de bus. Helemaal afschaffen gaat Rover te ver. Pinnen in de bus is een welkome toevoeging. Maar er zijn ook mensen (toeristen, incidentele reizigers, mensen die direct zicht willen hebben op hun uitgaven) die met cash terecht moeten kunnen. Anders blijven die weg uit het openbaar vervoer, vreest Rover. Bovendien kan het er toe leiden dat er juist discussies met de chauffeur gaan ontstaan.

Andere opties

Rover vraagt de Tweede Kamer goed te kijken naar andere opties om de veiligheid te verbeteren. De organisatie denkt dan aan het opbergen van geld in ontoegankelijke kluisjes, of door winkels en hotels ook kaartjes te laten verkopen.

Bron: ANP

Ook interessant