Helft Marqt-vestigingen sluit na fusie met Ekoplaza

Helft Marqt-vestigingen sluit na fusie met Ekoplaza

De duurzame supermarktketen Marqt fuseert met Ekoplaza-moeder Udea. Het fusiebedrijf sluit een flink deel van de Marqt-vestigingen. Volgens plannen zal het aantal Marqt-zaken het komende jaar teruggaan naar een 'gezonde basis van circa tien tot twaalf rendabele winkels'.

De biologische super Ekoplaza telt tientallen vestigingen en is daarmee een stuk groter dan Marqt. Het is de bedoeling de formules Marqt en Ekoplaza allebei blijven bestaan. Marqt zal zich verder gaan richten op onder meer onlinebezorging en kleinere eet- en drinkwinkels.

Onduidelijkheid over sluiting filialen 

De in 2008 opgerichte keten heeft nu nog 18 winkels in bedrijf, waarvan veruit de meeste in Amsterdam. Twee winkels sluiten deze en volgende maand al hun deuren als onderdeel van eerdere plannen, zegt een woordvoerster van Marqt in een toelichting. Over de sluiting van de andere filialen kon ze nog niks zeggen. Het samengaan van de organisaties zal in de komende periode nader worden uitgewerkt.

De super stond al een tijdje in de etalage. Een meerderheid van de aandeelhouders heeft nu een overeenkomst gesloten met Udea om samen te gaan. Via de juridische weg zal nog om een 'formele bekrachtiging' van de deal worden gevraagd voor de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend. De zegsvrouw van Marqt wil hierover geen verdere uitleg geven 'omdat de zaak nog onder de rechter is'.

Bron: ANP

Ook interessant