toggle menu

HEMA gaat notarismarkt op

HEMA gaat notarismarkt op

Consumenten kunnen voortaan via HEMA een standaard samenlevingscontract of testament regelen. De winkelketen is dinsdag gestart met een notarisservice. Dat maakte HEMA dinsdag bekend.

De stukken worden online opgesteld. Het concept krijgt de consument via de e-mail. De notaris neemt vervolgens contact op om een afspraak te maken voor de ondertekening. Als dat bij de notaris is gebeurd, is de akte rechtsgeldig.

Voorlopig kan de consument kiezen uit circa 30 notariskantoren. Dat moeten er in de toekomst meer worden, aldus een woordvoerster in een toelichting.

HEMA werkt met een vaste prijs van 125 euro per akte. Gemiddeld liggen de prijzen voor een standaard samenlevingscontract of testament 50 procent hoger, aldus de woordvoerster.

Alléén standaardwerk

Website DeGoedkoopsteNotaris.nl vindt het een opmerkelijk, maar interessant initiatief. De website vergelijkt al 15 jaar tarieven op de notarismarkt. Consumenten moeten wel goed oppassen dat deze tarieven alleen gelden bij standaardwerk, aldus DeGoedkoopsteNotaris. Wil je iets speciaals, of buiten de paden gaan, dan gaat dit scherpe tarief niet op. Het is dus alleen voor standaardwerk.

Voor het opmaken van een testament geldt dat je voor al vier tientjes meer direct bij een notaris zit en dat je dan niet alles zelf hoeft in te vullen. Daarnaast krijg je persoonlijke aandacht en advies van de notaris.

Bron: ANP / DeGoedkoopsteNotaris

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant