toggle menu

HEMA verandert naam vitaminewater op aandringen Consumentenbond

HEMA verandert naam vitaminewater op aandringen Consumentenbond

HEMA verandert de naam van 'Vitamin Water' in vitaminelimonade. Dit gebeurt op aandringen van de Consumentenbond, die ook andere fabrikanten oproept om geen limonade als water te verkopen.

Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, zegt dat het belangrijk is dat producten voorzien zijn van juiste informatie op hun verpakkingen. 'Wij zijn blij met deze stap van HEMA. Dit laat zien dat consumenten serieus worden genomen. Andere fabrikanten zijn nu aan zet om het goede voorbeeld van HEMA te volgen.' Zo zijn onder andere Aldi en Lidl gevraagd om de naam van hun vitaminewater aan te passen.

Andere bedrijven waarvan producten in de 'Wall of Shame' van de Consumentenbond staan, gaan hun verpakking ook aanpassen. Albert Heijn gaat bijvoorbeeld de naam van haar 'Biologische kruidenthee' veranderen, omdat er geen kruiden inzit.

Petitie voor juiste informatie op verpakkingen

De Consumentenbond blijft actie voeren voor juiste informatie op voedselverpakkingen. Zo is de petitie 'Kletspraatjes' in het leven geroepen, die binnen een maand ruim 24.000 keer getekend is.

Bron: De Consumentenbond

Ook interessant