toggle menu

Het beste ziekenhuis van Nederland staat in Gorinchem

Het beste ziekenhuis van Nederland staat in Gorinchem

Het Gorinchemse Beatrixziekenhuis Rivas is dit jaar bovenaan geëindigd in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad.

Het relatief kleine ziekenhuis wist met ruim 80 procent van de totale score als eerste te eindigen. Ook vorig jaar scoorde het met een tweede plaats al erg goed.

De Tilburgse locatie Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) eindige onderaan. Het ETZ kreeg een kleine 33 procent van de hoogst haalbare score. Vorig jaar stond het Brabantse opleidingsziekenhuis en traumacentrum nog op plaats 57.

De lijst is gebaseerd op de scores die ziekenhuizen kunnen halen op onder meer verpleging, opname, ouderen, operaties en patiëntenkeurmerken.

Ziekenhuizen tot verbetering bewegen

Directeur Jon Schaefer van onderzoeksbureau MediQuest, dat jaarlijks de gegevens voor de top 100 levert, zegt in het AD dat '15 procent van de ziekenhuizen in de top zit, 70 procent doet het meer dan goed genoeg, maar 10 tot 15 procent blijft echt achter. Daar is ook weinig beweging naar verbetering.'

Om deze ziekenhuizen tot verbetering te bewegen, is volgens Schaefer druk nodig van onder meer patiëntenverenigingen, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en verzekeraars.

Bron: ANP / AD

Foto: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant