toggle menu

Hittevrij en financieel zwaar weer

Hittevrij en financieel zwaar weer

Buitenlands consumentennieuws

Hittevrij: vanaf 27 graden is het bij sommige Duitse scholen protocol. Ondertussen verkeren de Griekse consumenten in financieel in zwaar weer met dichte banken en betaalbeperkingen. Dit en meer in het buitenlands-nieuwsoverzicht.

Duitsland: Scholen geven 'hittevrij'

2 juli

Een basisschool in het Noord-Duitse Boizenburg was donderdag een van de eerste scholen in het land die de deuren sluit vanwege de hitte. In het vierde lesuur besloot de schoolleiding ermee op te houden. Meestal wordt bij een door de deelstaat bepaalde lokale temperatuur het onderwijs gestaakt. In het aan Nederland grenzende Noord-Rijnland-Westfalen is die temperatuur 27 graden.

Griekenland: Klikken, klikken, niet kopen

30 juni

Grieken moeten het voorlopig doen zonder webwinkelen en het kopen van muziek en films online. Door kapitaalbeperkingen mag er sinds zondagavond geen geld naar het buitenland. Maar daar zitten de meeste webshops en download- en streamingdiensten. De regering heeft de maatregel genomen om te voorkomen dat Grieken hun spaargeld naar het buitenland sluizen.

Griekenland: Dichte banken, lege geldautomaten

29 juni

Als gevolg van de Griekse crisis zijn de banken daar sinds maandag gesloten. In het voorafgaande weekend nam de Griekse bevolking twintig keer meer geld op dan normaal. Met een sluiting hopen de banken te voorkomen dat ze omvallen doordat iedereen het geld er weghaalt. Volgens de voorzitter van de eurogroep, Dijsselbloem, kan het nog ‘heel lang duren voordat banken weer normaal open kunnen’.

VS: Duizend dollar huur voor tent naast Google

29 juni

Met bedrijven als Apple, Google, en Facebook heeft het Amerikaanse Silicon Valley een enorme aantrekkingskracht. Daardoor stijgen de prijzen van huurwoningen explosief. Een kamer huren nabij San Francisco kost inmiddels zo’n 2.000 dollar per maand. Wie geen woning kan vinden, maar toch naast een kantoor van Google wil wonen, mag maandelijks bijna 1.000 dollar aftikken voor een iglotentje, op de 'camping' in de buurtuin van de internetgigant.

Duitsland: Bewoner tehuis deelt foto’s van onsmakelijk eten

29 juni

Een bewoner van een tehuis in het Duitse Neurenberg zet foto’s op Facebook van zijn dagelijkse prakjes. Niet omdat ze zo smakelijk en mooi opgemaakt zijn, maar omdat hij de kwaliteit van het eten ondermaats vindt. Door de foto’s te delen hoopt hij mensen aan te zetten tot vrijwilligerswerk. Niet alleen om de voedselvoorziening te verbeteren, maar ook de verpleging zelf. Bekijk de pagina: Jürgen fotografiert sein Essen.

Nepal: VN-voedsel niet geschikt voor mensen

29 juni

De Verenigde Naties moeten honderden tonnen voedsel vernietigen omdat die ongeschikt is voor menselijke consumptie. Nepal ontving na twee verwoestende aardbevingen in april en mei 6.500 ton rijst, energiekoeken, peulen en olie voor twee miljoen mensen in nood. Een deel daarvan is echter te slecht om opgegeten te worden, blijkt uit laboratoriumonderzoek.

Bron: ANP / RTL Nieuws

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant