toggle menu

Hoax: Ouijaborden als kinderspeelgoed verkocht in Nederland

Hoax: Ouijaborden als kinderspeelgoed verkocht in Nederland

Een ouijabord als kinderspeelgoed: Radar ontvangt verschillende klachten van mensen die een advertentie voor zo'n bord voorbij zien komen op Facebook.

'Dit kom ik net tegen op FB, de wereld wordt al gekker, dit wordt gewoon verkocht als kinderspeelgoed. Levensgevaarlijk !!!!!' staat er in de post die circuleert op Facebook.

Let op, lees je dit artikel op je telefoon, kantel dan het scherm om de hele afbeelding te zien.

Contact met overledenen

Met een ouijabord proberen mensen contact te leggen met overledenen. Op het bord staan letters en veel gebruikte woorden. Deelnemers stellen vragen, en het plankje op het bord wijst het 'juiste' antwoord aan.

Bezeten van kwade geesten

Veel mensen menen dat het gebruik van zo'n spiritueel spel gevaarlijk kan zijn. Ouijaspelers kunnen bezeten raken van kwade geesten, en zelfs overlijden, geloven velen.

Een golf van verontwaardigde reacties volgde toen een bericht op Facebook suggereerde dat het ouijabord als speelgoed voor kleine kinderen wordt verkocht bij Toys 'R' Us.

Het blijkt echter om een hoax te gaan: de speelgoedwinkel laat aan Radar weten dat het spel niet in de Nederlandse webshop te koop is. Het spel is mogelijk wel verkrijgbaar bij de Amerikaanse Toys 'R' Us.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant