toggle menu

Honda roept opnieuw auto's terug om airbag

Honda roept opnieuw auto's terug om airbag

De Japanse autofabrikant Honda heeft opnieuw een grote wereldwijde terugroepactie in gang gezet wegens potentiële veiligheidsproblemen met de airbags. Het gaat om 170.000 auto's, maakte Honda bekend.

De laatste terugroepactie heeft betrekking op de modellen Civic (bouwjaar 2004) en Jazz, gebouwd tussen 2004 en 2005. In Europa betreft het 31.000 auto's, waarvan een derde in Groot-Brittannië, een kleine 6000 in Duitsland en 4000 in Italië. In Nederland hoeven slechts 146 Honda Civics terug naar de garage.

Onderzoek dodelijk ongeluk

De autoproducent haalt de auto's terug na een dodelijk ongeluk met een Honda van het model City in Maleisië. Honda onderzoekt of het ongeluk, waarbij de airbag niet werkte, verband houdt met het onderdeel.

De airbags zijn van de Japanse leverancier Takata, een belangrijke toeleverancier voor de wereldwijde auto-industrie. Door problemen met deze airbags moesten verscheidene autofabrikanten, waaronder Toyota, BMW, GM en Mazda, het afgelopen jaar miljoenen auto's terugroepen.

De gewraakte airbags van Takata worden in verband gebracht met tientallen ongelukken, waarvan een aantal met dodelijke afloop.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant