toggle menu

Hondenbescherming blij met nieuwe aanpak bijthonden

Hondenbescherming blij met nieuwe aanpak bijthonden

De Koninklijke Hondenbescherming is blij dat staatssecretaris Van Dam met nieuw beleid komt tegen bijtincidenten. Twee geruchtmakende aanvallen in twee weken tijd vormen namelijk maar het topje van de ijsberg.

'We zijn blij dat de staatssecretaris zijn ogen niet sluit voor dit probleem,' aldus de hondenbeschermers in De Telegraaf

Jaarlijks 150.000 bijtincidenten

Jaarlijks worden 150.000 mensen in Nederland gebeten door een hond. Ongeveer een derde van de slachtoffers heeft medische zorg nodig. Recente cijfers over dodelijk aanvallen ontbreken, maar tussen 1982 en 2006 overleed gemiddeld elk jaar iemand in Nederland door toedoen van een hond.

Verplichte cursus

Die cijfers waren voor staatssecretaris Van Dam de reden om in te grijpen. Zo moeten baasjes moeten vanaf begin 2018 verplicht op een cursus als zij een hondensoort hebben die op een lijst met 21 rassen staat. Er staan geen kruisingen op de lijst en die zijn net zo gevaarlijk, constateert de Hondenbescherming. En bovendien kunnen kwaadwillenden de verplichte registratie en cursus negeren.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf

Ook interessant