Honderden camperbezitters vragen Ford om oplossing voor motorproblemen

Honderden camperbezitters vragen Ford om oplossing voor motorproblemen

Camperclub NKC wil dat Ford Nederland een oplossing biedt voor problemen bij Ford-campers met de motor van het type 2.2 TDCi.

Het gaat om campers met een Ford 2.2 TDCi motor, van het bouwjaar 2006 tot en met 2010. Bij deze motoren kan een gat in zuiger ontstaan. Hierdoor slaat de motor op hol wat voor een enorme rookontwikkeling en een onherstelbare motor zorgt. Het vervangen van de motor kost ongeveer 8500 euro.

NKC geeft aan dat het probleem twee jaar geleden voor het eerst naar voren kwam. De camperclub heeft in totaal 85 meldingen gehad van motoren die op deze manier kapot gingen.

Oorzaak onbekend

De exacte oorzaak van het probleem is onbekend, mede doordat deskundigen onderling  van mening verschillen. Volgens Ford ligt het probleem aan de gebruikers. Wel heeft Ford aangegeven dat ze willen nadenken over een oplossing. Daarnaast heeft volgens NKC een beperkt aantal gedupeerden een financiële tegemoetkoming gekregen.

Petitie

Als Ford voor 24 juli niet een oplossing biedt, gaat NKC een petitie aan Ford Nederland aanbieden. Deze petitie is inmiddels zevenhonderd keer ondertekend.

NKC

De NKC is naar eigen zeggen de grootste camperclub in Europa en heeft in Nederland bijna 50.000 leden.

Bron: NKC

Meer over:

Ook interessant