toggle menu

Honderden vluchten SAS geschrapt vanwege stakingen

Honderden vluchten SAS geschrapt vanwege stakingen

Het Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt ook zondag honderden vluchten vanwege een pilotenstaking. Dat betekent dat tienduizenden passagiers hun reisplannen moeten aanpassen. De piloten legden vrijdag het werk neer vanwege een loonconflict.

'We betreuren enorm dat de aanhoudende pilotenstaking gevolgen heeft voor onze klanten', aldus het bedrijf, dat bekendmaakte wat voor overlast zondag kan worden verwacht. SAS annuleert dan 587 vluchten in Scandinavië. Dat heeft gevolgen voor ongeveer 64.000 reizigers. Sommige gedupeerde passagiers klagen op sociale media dat ze moeite hebben de klantenservice van SAS te bereiken.

Stappenplan: recht op schadeclaim bij vluchtvertraging?

Analisten van Sydbank becijferden dat de staking het luchtvaartbedrijf zo'n 60 tot 80 miljoen Zweedse kroon (5,5 tot 7,5 miljoen euro) per dag kan kosten.

Radar besteedt regelmatig aandacht aan problemen door annuleren van vluchten.

Terugkijken: Geen compensatie bij vertraging door slimme 'truc' vliegmaatschappijen

Update zondag 19:30 uur: nog meer vluchten geannuleerd

Ook maandag en dinsdag worden honderden vluchten geschrapt vanwege een pilotenstaking. Dat betekent dat tienduizenden passagiers hun reisplannen moeten aanpassen.

SAS laat weten zo snel mogelijk een akkoord te willen bereiken met de piloten, om verder ongemak voor passagiers te beperken. Maar maandag worden 61.000 passagiers getroffen omdat 667 vluchten in Scandinavië worden geannuleerd. Dinsdag gaat het om 49.000 passagiers en 546 vluchten. De vluchten die door partners van SAS worden uitgevoerd, zullen niet geraakt worden.

In totaal heeft SAS tot nu toe meer dan 2800 vluchten geannuleerd, waardoor bijna 300.000 passagiers werden geraakt.

Vlucht geannuleerd, vliegtuigmaatschappij failliet: wat kun je doen?

Bron: ANP

Ook interessant