toggle menu

Hoogste bod Mcgregor miljoenen te laag

Hoogste bod Mcgregor miljoenen te laag

Het hoogste bod dat de curatoren van modehuis McGregor ontvingen voordat de voormalige eigenaren zelf een doorstart regelden, was miljoenen euro's te laag. Daardoor waren de oude aandeelhouders uiteindelijk zelf de enige serieuze optie om liquidatie te voorkomen. Dat zegt curator Marc van Zanten in een toelichting op het eerste faillissementsverslag dat vrijdag is gepubliceerd.

In het verslag wordt gesproken over een niet nader genoemde partij die alle activiteiten van McGregor had willen overnemen voor een bedrag van ongeveer 6 miljoen euro. De curatoren hebben ongeveer een week met de bieders gesproken, maar meer zat er niet in.

Doorstart

Het bod van de pandhouders, de oude eigenaren NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff, had een waarde van zo'n 26 miljoen euro, al ging het voor het grootste deel niet om betalingen maar om het wegstrepen van openstaande vorderingen. Uiteindelijk moest ongeveer 1,8 miljoen euro worden overgemaakt, waarvan een miljoen voor het langer openhouden van de winkels.

Bij de uiteindelijke doorstart blijven minimaal 377 van de 500 arbeidsplaatsen in Nederland behouden. Het eerdere bod ging ook over behoud van een ,,substantieel" aantal banen, maar er werd volgens Van Zanten nog niet gesproken over de details.

De totale schuldenlast van de leveranciers van McGregor bedroeg 53 miljoen euro. Of, en in welke mate, schuldeisers daar nog iets van terugzien, is volgens Van Zanten onduidelijk. ,,Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Dat hangt af van ontwikkelingen de komende tijd." Op basis van het huidige saldo van de boedelrekening zouden slechts de eerste crediteuren in de rij, zoals uitkeringsinstantie UWV en de fiscus, daarop kunnen rekenen.

Een nieuwe weg

McGregor maakte uiteindelijk een doorstart onder de naam Doniger Fashion Group. Het bedrijf legt de nadruk op verkoop online en via zogeheten shop-in-shops bij andere winkels. Wel wordt een aantal 'flagshipstores' opengehouden. Het gros van de overige winkels wordt afgestoten.

Bron: ANP

Ook interessant