toggle menu

Hooikoortspatiënten baat bij koude lente

Hooikoortspatiënten baat bij koude lente

Mensen die allergisch zijn voor graspollen hebben dit jaar nog weinig te klagen gehad. Door de koude lente is en het wisselvallige weer is het aantal graspollen in de lucht zeer laag. Dat meldt de website natuurbericht.nl.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), dat het hooikoortsseizoen monitort, heeft tot nu toe 94 procent minder graspollen geteld dan normaal, meldt de website. Volgens het LUMC zorgt het koude voorjaar voor een opvallend late start van het graspollenseizoen. Het berkenpollenseizoen ging vorige maand ook al te laat van start.

Volgens natuurbericht.nl lopen veel processen in de natuur door de weersomstandigheden twee weken achter op het gemiddelde. Naar verwachting barst het graspollenseizoen begin juni los.

Hooikoortspatiënten kunnen via allergieradar.nl, die wordt beheerd door onder meer het LUMC, dagelijks aangeven in hoeverre zij klachten hebben. Onderzoekers gebruiken die informatie om een landelijk overzicht van hooikoortsklachten en een dagelijkse pollenverwachting te maken.

Bron: ANP

Ook interessant