Horeca weer aan banden en beperkingen in evenementensector: dit zijn de nieuwe maatregelen

Horeca weer aan banden en beperkingen in evenementensector: dit zijn de nieuwe maatregelen

Het demissionaire kabinet neemt met ingang van zaterdagochtend maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus onder met name jongeren tegen te gaan. Tot 13 augustus moeten cafés om middernacht de deuren sluiten. Discotheken en clubs gaan helemaal dicht. Dat maakte premier Mark Rutte vrijdag bekend. 

Vanaf zaterdag 06.00 uur tot en met 13 augustus gelden de volgende maatregelen:

  • In de horeca moet iedereen een vaste zitplaats hebben en op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Alle horecazaken moeten van middernacht tot 06.00 uur dicht. Optredens en harde muziek zijn verboden.
  • Voor de horeca wordt het coronatoegangsbewijs, waarmee een uitzondering op de anderhalvemeterregel mogelijk was, niet meer gebruikt tot en met 13 augustus. Discotheken en nachtclubs gaan helemaal dicht.
  • Ook evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten, zijn toegankelijk maar iedereen moet een vaste zitplaats hebben en op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) mag op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. De beschikbare ruimte is beperkt: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt. Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is vanaf komende dinsdag 24 uur geldig in plaats van 40 uur. Evenementen duren maximaal 24 uur.
  • Voor winkels, musea en kermissen verandert er niks. Zij mogen een bezoeker per 5 vierkante meter ontvangen.
  • Het kabinet roept op feestjes klein en beheersbaar te houden en 1,5 meter afstand te houden.

Bron: ANP

Ook interessant