HP-printers weigeren huismerk-inkt na update

HP-printers weigeren huismerk-inkt na update

Sinds dinsdag accepteren printers van HP geen inkt meer van andere, meestal goedkopere, huismerken. Dat melden consumenten op sociale media en aan de NOS. HP zegt dit te gaan terugdraaien.

Concurrent 123inkt.nl heeft in een brief aan klanten laten weten dat HP waarschijnlijk via internet een update naar alle printers heeft gestuurd waardoor ze nu alleen nog op HP-inkt werken. Als cartridges van een huismerk worden gebruikt, meldt het apparaat dat sprake is van een technische storing.

'Gruwelijk mis'

HP wilde tegenover de NOS niet reageren. De helpdesk van HP doet dat echter wel. In een gesprek dat te beluisteren is op de NOS-website geeft een medewerker van de klantenservice toe dat er iets 'gruwelijk is misgegaan' bij een update die afgelopen dinsdag is uitgerold.

NOS weet te melden dat het weigeren van 'onofficiële' inkt volgens HP 'absoluut niet de bedoeling' is, en dat deze fout wordt teruggedraaid.

Tientallen procenten goedkoper uit met huismerk-inkt

Het niet kunnen gebruiken van huismerk-inkt maakt printen aanzienlijk duurder. De printer zelf koop je al voor 100 á 150 euro, maar de inktcartridges zijn zo'n 30 euro per 50 milliliter. Dat komt neer op ongeveer 600 euro per liter, zo becijfert de NOS.

Begin vorig jaar deden we bij Radar een test met printers en originele cartridges, en berekenden hoeveel cent je kwijt bent per geprinte pagina.

Met huismerk-inkt ben je een stuk goedkoper uit. Vaak scheelt dit tientallen procenten.

Bron: ANP MediaWatch / NOS

Meer over:

Ook interessant