Huisartsen gaan niet-mobiele thuiswonenden aan huis vaccineren

Huisartsen gaan niet-mobiele thuiswonenden aan huis vaccineren

Huisartsen gaan vanaf volgende week mensen vaccineren die thuis wonen, maar niet mobiel genoeg zijn om naar een vaccinatielocatie te komen. Dat gebeurt aan huis met het vaccin van AstraZeneca, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het gaat in totaal om zo'n 70.000 mensen. 'Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die niet naar een vaccinatielocatie kunnen worden vervoerd', aldus het RIVM. Ook mensen uit de 'medisch hoog-risicogroep' met een neurologische aandoening en ademhalingsproblemen komen in aanmerking. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met ALS of de ziekte van Duchenne.

RIVM: Sommige provincies moeten wachten op nieuwe vaccinlevering

De huisartsen in de provincie Drenthe krijgen als eerste extra vaccins voor deze doelgroep geleverd. Ook Noord-Holland, Overijssel, Groningen en Friesland krijgen daarvoor vanaf volgende week extra doses. De noordelijke provincies gaan dan ook beginnen met het vaccineren van mensen van 60, 61 en 62 jaar.

'De overige provincies krijgen nieuwe vaccins geleverd zodra er weer voldoende vaccin beschikbaar is', aldus het RIVM.

Nieuwe levering vaccin aan ziekenhuizen

Woensdag krijgen ook de ziekenhuizen nog eens 39.500 AstraZeneca-vaccins geleverd. Die zijn bedoeld voor nog niet eerder gevaccineerde medewerkers, die betrokken zijn bij directe Covid-zorg.

Bron: ANP

Ook interessant