toggle menu

Huizenprijzen stijgen nog steeds

Huizenprijzen stijgen nog steeds

De huizenprijzen zitten nog altijd flink in de lift. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster blijkt dat de gemiddelde prijs voor bestaande koopwoningen vorige maand maand op jaarbasis met 6 procent is gestegen. Dat betekende de sterkste stijging in veertien jaar tijd.

Sinds juni 2013 gaan de huizenprijzen bijna zonder onderbreking omhoog. Sinds het dieptepunt die maand, moet nu gemiddeld 12 procent meer voor een woning worden betaald. Ten opzichte van de piek in augustus 2008 liggen de huizenprijzen momenteel nog altijd 12 procent lager.

Hetzelfde als 2005

Het gemiddelde prijsniveau in augustus is gelijk aan dat van juni 2005. Voor een woning moest in augustus gemiddeld iets meer dan 249.000 euro worden neergeteld. Een maand eerder was dat nog krap 246.000 euro.

Maandag meldde het Kadaster dat in augustus 19.975 huizen van eigenaar wisselden, waarmee de verkopen 26 procent hoger lagen dan een jaar eerder. In de eerste acht maanden van 2016 zijn er 132.910 woningen verkocht. Dat is ruim 21 procent meer dan in dezelfde periode van 2015.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant